Energiezuinig met kozijnen van Mulder
Energiezuinig met kozijnen van Mulder

Met goede kozijnen houdt u de kou buiten. Maar wat zijn nu eigenlijk goede kozijnen? Moet u kiezen voor kunststof, aluminium of hout? Als u meer informatie wilt over het materiaal voor uw nieuwe kozijnen, lees dan snel verder.

 Mulder Glasmontage I Houten kozijnen I Kunststof kozijnen I

De voor- en nadelen van hout, aluminium en kunststof kozijnen

Heeft u houten kozijnen? Dan komt er een tijd dat ze vervangen moeten worden. Kozijnen van hout gaan namelijk minder lang mee dan bijvoorbeeld kozijnen van aluminium en kunststof. Maar deze materialen hebben weer niet de authentieke uitstraling van hout. Lees meer over de verschillende voor- en nadelen van:

Na het kiezen van een materiaal, moet u ook nog kiezen voor een kleur. Het basisprofiel is wit of crème, maar er zijn ook verschillende kleuren met een houtnerfstructuur verkrijgbaar. Voor advies, montage en onderhoud van kozijnen moet u bij Mulder Montage- en Afwerkingsbedrijf in Tiel zijn.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Wilt u af van kozijnen die veel onderhoud vergen? Stap dan nu over op kunststof! De kozijnen zijn onderhoudsvrij en gaan vele jaren mee. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden en hoeven niet geschilderd te worden. Hierdoor bespaart u kosten en blijven uw kozijnen er mooi uitzien. Logisch dus, dat de populariteit van kunststof kozijnen de afgelopen jaren flink is gegroeid. Mulder Montage- en Afwerkingsbedrijf levert en monteert kunststof kozijnen, maar ook schuifpuien van Inoutic en Gealan.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen

Als u uw huis een moderne uitstraling wilt geven, neemt u aluminium kozijnen. Aluminium is sterk materiaal dat niet roest en niet rot, omdat het geen vocht opneemt. Ook aluminium kozijnen hebben niet veel onderhoud nodig, gaan jaren mee en hoeven niet geschilderd te worden. Er wordt vaak gedacht dat aluminium niet isolerend is, maar dankzij bijvoorbeeld meerdere lagen wordt de warmte in huis gewaarborgd.

Houten kozijnen

Houten kozijnen

Veel mensen kiezen niet meer voor een houten kozijn, omdat deze kozijnen het meeste onderhoud vergen. Maar omdat houten kozijnen vooral de oudere woningen karakter geven, is er nog wel veel vraag naar. Oudere huizen zien er vaak beter uit met houten kozijnen, omdat deze van origine ook van hout waren. Kiest u ook voor houten kozijnen? Neem dan contact op via 0344 - 620 043.